Частни охранители закопчаха апаш през решетката на магазин с шише ракия

Шефът на Делта-ком :“Преди няколко години на същото място спипахме по същия начин друг крадец“.

„ …За 23 г. служба в бранша такъв куриоз не ни се бе случвал –през няколко години по един и същи начин и на едно и също място момчетата да хванат апаш през решетката на магазин !“, каза шефът на частната охранителна фирма Делта-ком във Велико Търново Борис Попов.
Куриозният случай се разиграл в нощта срещу събота в старата част на областния център край Регионалната библиотека. По сигнал на техниката мобилен екип на фирмата отишъл да види какво става в „Мини маркет“ на главната улица. През решетката на склада на хранителния магазин Красимир Данев и Милен Иванов забелязали ръце на мъж,които слагат на тротоара бутилка с ракия . По същия начин бил спипан и друг апаш,вече осъден,преди известно време от същата охранителна фирма, която пази и старата снимка от първия подобен екшън.

Служителите щракнали белезниците на крадеца и се обадили на полицията, която прибрала крадеца. Той се оказал 22- годишният А.Р. от Две могили,Русенско.Гастрольорът крадец тъкмо си бил нагласил плячка за изнасяне от мини маркета –цигари,пиячка и храна,когато изневиделица го оковали с белезници. Мъжът е рецидивист с много регистрации и известен на МВР,казаха от Областната полиция и подчертаха,че това е поредният случай за залавяне на апаш със съдействието на частна охранителна фирма. По-късно същата вечер други охранители спипали крадец ,който току-откраднал мобилен телефон от стая в интерхотела,където се бил промъкнал.

Нели СУКОВА