„Борба“ отново за нас

Частен гард закопча ръцете на апаш от малка дупка на бакалия

Частен охранител успя да сложи белезници на ръцете на крадец, който тръгнал да излиза с плячката от малка дупка на бакалия във Велико Търново. Екшънът се разиграл около полунощ в събота, когато в „Делта Ком” пристига сигнал от охранителната система на хранителен магазин в старата част на града. Охранителят Захари Аврамов пристига светкавично на мястото от другия край на града, светва с фенерче и вижда как едни ръце се провират през малък отвор с размери 20 на 38 сантиметра и крадецът се гласи да излиза на улицата през него.
„…Такова нещо не бях виждал и не знаех за какво става дума, но бързо щракнах белезниците на ръцете и извиках полицията. Мъжът се оказа около 50 кг и вероятно заради това е успял да влезе през малката дупка в хранителния магазин отвън, като първо е махнал решетката. Спасих от обир този наш обект, а и апашът се оказа търсен за борчове от 3000 лева в Добрич. Лошото е, че този човек сигурно утре ще бъде пуснат на свобода и отново ще прави същите поразии”, разказа вчера Захари Аврамов.
ПОЛИЦИЯТА Е СПИПАЛА В БАКАЛИЯТА 23-ГОДИШНИЯ ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ със 72 кутии цигари, който тъкмо си бил запалил една. Крадецът казал, че бил гладен и заради това влязъл в бакалията, но не успял да обясни защо не е задигнал салам и хляб, а само цигари. Той се оказал криминално проявен и лежал в затвора. Пристигнал във В. Търново преди около месец от Добрич, за да се крие от приятел, от когото взел заем, но не успял да му го върне. Иначе ромът Георги бил родом от Керека.

Статията във вестник Борба