Поредната случка от в-к „Борба“

Дрогиран пациент с маска и нож ограби зъболекарски кабинет

Въоръжен с кухненски нож и черна маска дрогиран пациент обра зъболекарски кабинет в центъра на Велико Търново в четвъртък вечерта. Няколко минути по-късно 29-годишният Теодор Тодоров с три ефективни, две условни и куп висящи присъди за грабежи, кражби и наркотици е бил заловен от служителя на частната охранителна фирма „Делта Ком” Ромил Михайлов. Тодоров е задържан и за него се иска постоянен арест заради въоръжения грабеж при опасен рецидив.

Екшънът започнал малко след 18 часа, когато в приемната на д-р Катя Георгиева на ул. „Александър Пенчев” влиза маскиран и с нож в ръка мъж. В чакалнята има двама пациенти, на които грабителят вади нож да си траят. После той отива към бюрото в приемната, където се намират касовият апарат и портмоне, в което се слагат парите от оборота. Обирджията взема портфейла и си тръгва от стоматологичния офис. Един от пациентите веднага влиза при д-р Георгиева и обяснява какво се е случило.

„За тези 33 г. като стоматолог подобно нещо не ми се беше случвало. От 15 години ползвам услугите на „Делта Ком” и съм им много благодарна. Частната фирма пое случая, а аз се обадих на тел. 112. Полицаите дойдоха, след като охранителят вече бе заловил нападателя, който се оказа мой пациент от няколко месеца. Теодор от Силистра ми го доведе друг мой клиент. Но винаги съм била сигурна, че това момче се дрогира, защото е идвал неадекватен при мен”, сподели за „Борба” в петък д-р Георгиева.

ТОЗИ ДЕН РОМИЛ МИХАЙЛОВ БИЛ НА СМЯНА ДО 19 ЧАСА. Около 18 часа получава сигнал от диспечер, че в зъботехническия кабинет на ул. „Ал. Пенчев” е влязъл маскиран с нож в ръка, взел портмоне и избягал. Михайлов отива в кабинета и научава, че нападателят бил с черни дрехи и черна маска и тръгнал към игрище „Юнак”. На пътя охранителят видял медицинската сестра от кабинета и пациентът – очевидец на екшъна, които му разказали подробности, а той поел с джипа „Сузуки Витара” към игрището. Край тунела под Областната управа гардът видял млад мъж да бяга бързо и хукнал след него. Близо до стъкларница „Къдрев” в Старото военно училище Ромил Михайлов успял да застигне беглеца и да го спре.

При проверката за опасни предмети частният охранител видял запасани в панталона на младежа кухненски нож, маска и черно портмоне.

След това извършителят казал сам: „Заведи ме да се извиня на докторката!”.

ПРИ РАЗПОЗНАВАНЕТО СЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ Д-Р ГЕОРГИЕВА ПОЗНАВА ТЕОДОР, в портмонето има точно 235 лева и документи, които са върнати на зъболекарката…

Статията във в-к „Борба“